Vesti Video Foto galerija Statistika Moj Sportal

Ostali sportovi

Tur: Australijanac za istoriju, Endi Šlek opet drugi!

24 jul 2011 | 18:18(2)
Kadel Evans postao je prvi Australijanac pobednik biciklističke Trke kroz Francusku (Tur d'Frans) koja je završena u Parizu, prenosi Beta. Evans, koji ima 34 godine, još u subotu je došao do velike prednosti, a u nedelju je samo potvrdio osvajanje titule.

Pobednik poslednje, 21. etape, najpoznatije bicklističke trke na svetu, bio je Britanac Mark Kevendiš. To je njegov treći uzastopni trijumf u poslednjoj etapi Tura. Kevendišu je pripala i "zelena" majica koja se dodeljuje najboljem sprinteru trke.

Endi Šlek iz Luksemburga, treću sezonu zaredom, završio je na drugom mestu u generalnom plasmanu, ispred svog brata Franka Šleka.

"Tačkasta" majica, namenjena najboljem biciklisti u brdskoj vožnji, pripala je olimpijskom šampionu Samuelu Sančesu iz Španije. Za najboljeg mladog biciklistu u ovogodišnjoj trci proglašen je Pjer Rolan iz Francuske.

Više o ovoj temi

Kontador pesnicom po "hirurgu"
Tur: Šlek se približava lideru
Tur: Nova pobeda za Hagena
Tur: Britanac "pokorava" Francusku
Tur: Belgijanac najbrži
Tur: Hushvod za istoriju
Tur: Počeo "pakao" Pirineja
Francuska policija ispituje incidente na Turu
Sportal.rs
sportske vesti
2

3161

Dodaj komentar komentari (2)

AJDE ANDY!!! 2
odgovor
27 oktobar 2011 | 14:59

Andy je najjaci, al je previsok za hronometar, i zato lose vozi hronometar. A on i Frank su napravili gresku na one 2 etape na Pirinejima, gdje su mogli da slome i Evansa i Contadora,al nisu, nego su cekali, i zato Andy nije imo dovoljno prednosti pred hronometar.Vise srece na sledecem Le Tour de France-u.

Ovaj komentar je predugačak. Za ceo komentar kliknite ovde

Kajzer Soze 1
odgovor
27 oktobar 2011 | 14:59

tuga za Shleca , ali bice bolje! napred Andy!!!!

1
Ime:
Komentar:
Imajte sluh za želje vašeg deteta
Prvi susret Srba sa ragbijem
29 novembar 2012 21 oktobar 2011
Priča počinje kod kuće, u roditeljskim glavama. Iako sve izgleda jednostavno i lako, nije baš tako. Misao, želimo je pre svega sebi, a onda i svom potomstvu, prerasta u želju, jer u zdravom telu jeste zdrav duh. ...
Prvi pisani trag o Srbima koji su igrali ragbi doseže do I svetskog rata. Dok je u celoj Evropi besneo rat, Srpski potporni fond je uz pomoć Vlade Kraljevine Srbije doneo odluku da jedan broj dece, koja su zajedno sa ...
Izbori u SSS - Ivan Bakić za SPORTAL.RS: Pobedom ću doneti novu energiju i transparentnost
05 mart 2013
Izbori za predsednika Sportskog saveza Srbije biće održani 15. marta u Beogradu, a do tog datuma dva sportska radnika vodiće kampanju i pokušati da pridobiju naklonost što većeg broja granskih i sportskih saveza. Aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i direktor SC ...

Sportal.rs portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i saradnika, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca, sadržaja oglašivača i linkova na spoljne stranice. Sadržaj vebsajta i tehnologije koje su korišćene su zaštićeni zakonom. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Sportal.rs, partneri, korisnici...) je zabranjeno.

Sportal Mobile